Odmenjska voda

ZA „ODMENJSKU VODU” SE ZNA SE JOŠ OD DAVNINA. PRVI PISANI DOKUMENT O NJOJ JAVLJA SE U JOŠ U DALEKOM 12. VEKU GDE SE U SPISIMA MANASTIRA STUDENICE GOVORI DA SE U PRVOJ SRPSKOJ BOLNICI OSNOVANOJ 1208. GODINE U ISTOIMENOM MANASTIRU „ODMENJSKA VODA” KORISTILA ZA VIDANJE RANA I PRIPREMANJE MELEMA ZA LEČENJE RAZNIH BOLESTI. VEKOVIMA KASNIJE NAMERNICI SU I DALJE ODLAZILI U VRLETI PLANINE NA IZVOR BLAGOTVORNE VODE KOJI JE U NARODU POZNAT I KAO SAVIN IZVOR. LEGENDA KAŽE DA JE IZVOR NASTAO TAKO ŠTO JE SVETI SAVA PROLAZEĆI OVIM KRAJEVIMA ZASTAO DA SE ODMORI, ZATIM DOTAKAO KAMEN SVOJIM ŠTAPOM I IZ NJEGA POTEČE VODA. TAKO KAŽE LEGENDA A NAMERNICI KOJE SMO ZATEKLI NA IZVORIŠTU GOVORE O SVOJIM ISKUSTVIMA I IZLEČENJIMA KOJA SU DOŠLA POSLE UPOTREBE „ODMENJSKE VODE”.

Odmenjska voda

NARODNA VEROVANJA POTVRDILA JE SAVREMENA MEDICINA.

Zbog svoje prirodne baktericidnosti, poznate bakterije iz grupe helico bacter pilori reaguju na Odmenjsku i u kombinaciji sa postojecom terapijom vrlo brzo dolazi do izlečenja. Odmenjska pomaze u lečenju širokog spektra bolesti na prvom mestu infekcija vezanih za bakterije roda eserihia coli, za lečenje bakterija kod male dece, odraslih, trudnica, rekovalescenata kao i osoba koje su alergične na antidijagram oficijelnih lekova. Odmenjska poseduje antioksidanse cink, selen, silicijum i izuzetno je blagotvorna u teškim reduktivnim dijetama gde čuva imunitet zbog izuzetnog balansa minerala i oligoelemenata. Izuzetno dobro služi u ishrani jer pospešuje varenje i otklanja tegobe vezane za uzimanje teške hrane - ističe mr.spec.gastroentrologije dr. Jorgovan Marković.

Odmenjska voda na svom putu do površine zemlje prolazi kroz stene vulkanskog porekla iz kojih crpi najkvalitetnije i najneophodnije minerale i oligoelemente potrebne čoveku. „Odmenjsku vodu” koriste mnogi u cilju lečenja i prevencije širokog spektra bolesti. Zahvaljujući niskom suvom ostatku, izuzetnom balansu minerala i povišenoj alkalnosti od pH 8,1 poseduje diuretičko i bakteriostatno dejstvo. Izuzetno blagotvorno deluje kod:

 • bolesti bubrega i urinarnih puteva, hronične infekcije bubrega, infekcije urinarnih puteva i prostate, kamena u bubregu, kao i stanja posle operativnih zahvata na bubrežno-mokraćnom traktu
 • kod bolesti organa za varenje, kožnih bolesti kao i urinarnih infekcija, što je i zvanično potvrdjeno na Medicinskom fakultetu – odseku za balneoklimatologiju.

U svom jedinstvenom mineralnom sastavu „Odmenjska voda“ u značajnim količinama sadrži selen - redak oligoelement koji je izuzetan antioksidans, dok sadržaj prirodnog u vodi rastvorenog kiseonika u količini od 10,5mg/l vode stavlja je na prvo mesto po količini kiseonika. Zbog svog niskog procenta natrijuma mogu je piti i osobe kojima je zabranjen unos kuhinjske soli kao i osobe sa povišenim krvnim pritiskom. Kod upotrebe „Odmenjske vode” ne moraju se menjati uobičajne životne navike. Osim u terapijske i preventivne svrhe „Odmenjska voda” se koristi i kao izvrsna voda za piće jer izuzetno osvežava i vraća vitalnost organizmu.

Odmenjska voda

Sam proces flaširanja vode vrši se na najsavremenijim mašinama u potpuno sterilnim uslovima (Aseptic filling technology) zatvorenim sistemom od izvora do pogona, odnosno sastav vode sa izvora je u potpunosti nepromenjen. Ispravnost flaširanih mineralnih voda regulisana je strogim standardima i međunarodnim kodeksima. „Ekofarm” kao proizvođač, kroz primenu međunarodnih standarda kvaliteta obezbeđuje čistoću, neprekidno testiranje na bezbednost i stalnost sastava kao i kvalitetno pakovanje.

„Odmenjska” se prodaje u ambalaži od 5l, 1,5l, 0,5l, 0,25l kao i u staklenoj ambalaži zapremine 0,25l koja je prevashodno namenjena HoReCa (hoteli, restorani, kafići) sektoru. Na međunarodnom sajmu u Novom Sadu 2006, 2007, 2008, 2009. godine, „Odmenjska voda”, ocenjena je najvišim ocenama i odlikovana sa više zlatnih medalja za kvalitet.

Water Cooler

Water Cooler

Distributeri Odmenjske vode za water cooler sisteme:

 • GTD QUATTRO doo - Beograd
  011/ 210 62 55 i 065/ 985 85 25
 • SARRA & SARRA doo - Beograd
  063/ 32 00 85
 • KOC doo - Beograd
  063/ 312 701
 • VODA EXPRESS doo - Beograd
  011/ 303 66 55
 • Oasis d.o.o. Novi Sad
  069/ 444 79 64
 • Vendoteh d.o.o. Palić
  064/ 240 35 10